dimarts, 1 de juliol del 2008

"Li va passar al cosí d'un amic del poble..."

Sí el protagonista d'una història és el cosí d'un amic de qui ho explica, no ho dubteu: és una puta mentida. Sí la història ja l'heu sentida abans més d'una ocasió, no sols és falsa sinó que és una llegenda urbana.

Ara fa uns anys, uns antropolegs catalans van estudiar la receptivitat dels joves davant aquestes històries i d'aquesta cerca en va sortir un llibre anomenat "Benvingut al club de la sida i altres rumors d'actualitat". La llegenda coneguda com a "Benvingut al club de la sida" que va donar títol al llibre va resultar ser vista com a certa pel 89% dels joves d'entre 15 i 17 anys, i per molt que és una de les llegendes urbanes més velles ( i per tant conegudes com a falses) encara gaudeix de bona salut. Aquí penjo una sinopsis estàndart d'ella:

"Un executiu en viatge de negocis a Nova York lliga amb una noia i se l'endú a l'hotel. Després d'una nit de sexe, es desperta i la noia no hi és. Al mirall del lavabo hi troba escrit amb pintallavis: 'Benvingut al club de la sida'."


I ara, penjo versions alternatives trobades a la xarxa de gent que encara hi creu ( de la història que li passà a l'amic d'un cosí...) :


"No sé si molts de vosaltres ha escoltat la llegenda urbana sobre "El club de la SIDA". La història ve a dir que a un hotel de la ciutat, un senyor de negocis coneix una dona impressionant i que aquella mateixa nit, tenen sexe. En veritat, la dona no és una dona, sino un home transvestit i quan l'home de negocis es desperta i va al lavabo, es troba al mirall, un missatge escrit amb barra de llavis (carmín) que possa: Benvingut al club de la SIDA
Doncs bé, perque explico això? Perque des de fa dies, m'he fixat que en els lavabos del Campus Plaça Universitat (UB), apareix el missatge d'un "supossat" hetero, que busca sexe amb nois. Doncs a tot arreu on está possat aquest missatge, apareixen més missatges diferents on adverteixen a la gent, que no es fiin d'aquesta persona, perque té la SIDA.
Que en penseu?"
( http://www.sinver.es/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=79233)

------


"A mi un canario hace unos años en Francia, al hilo de salir una noche de marcha (si algo así existe por allí, que ya os voy diciendo que no), nos contó la historia de un tío que se fue con dos inglesas a la cama allí en canarias y, al día siguiente, cuando se levantó, se encontró solo y, al llegar al baño, vio en el espejo escrito: ("Bienvenido al club del Sida"). Esta la he oído, años después, en varias ocasiones, en lugares distintos, con distintos protagonistas y creo que es una leyenda urbana... Saludos"
(pensarsentiryactuar.blogspot.com/2007/09/leyenda-urbana.html)



1 comentari:

DL ha dit...

La por a la castració és un dels elements centrals de la identitat i la pràctica de l'homosexualitat masculina (o ginofília masculina, si voleu). Pot sonar a freudià o a darwinià, però segurament el mecanisme individual i social d'auto-càstic contra la pulsió sexual es manifesta amb històries i rondalles com aquesta. N'hi hauria prou amb l'ús del preservatiu per reduir a una expressió infinitessimal el risc. A més, la probabilitat de transmissió en una relació concreta sense protecció és alta però no pas igual a 1.

Normalment, la por a la castració l'exerceixen les figures parentals i els mascles alfa. Però en aquest cas es tracta d'un exercici horitzontal i democràtic. El resultat de la por a la castració pot ser, paradoxalment, l'autocastració funcional.