dilluns, 22 de setembre del 2008

Una web amb "grans aspiracions"...







La xarxa és un espai extremadament curiós; cercant la lletra de la cançó del gran Johnny Cash que penjo uns centimetres més amunt, he anat a petar a cocaine.org, una pàgina dedicada totalment al submón d'aquesta droga derivada de l'arbust de coca. Algunes dades curioses que publica la web:

  • Amèrica Llatina exporta anualment 1000 tonelades d'aquesta substància a l'any.
  • Documents desclassificats de la CIA confirmen els tractes de l'agència amb cartels de la coca durant els anys 80 per combatre la "subversió comunista"
  • Els cocainomans perden tot apetit sexual si consumeixen la droga de forma molt periodica, si bé al principi de l'addicció tant ells (com les rates de laboratori) mostren una hiperactivitat sexual.
  • La cocaïna és un gran analgèsic, que utilitzaven en petites cuantitats Winston Churchill i la reia Victòria.
  • El sant pontifex Lleó XIII consumia un derivat de la fulla de coca anomenat "vi de coca". Tenia un farmaceutic cors particular que li preparava i administrava.
PS: La cançó, que tracta sobre un home que passat de droga i alcohol mata a la seua dona, no és original de Cash. Un tal TJ.Arnal la va compondre el 1947 i un any després era en el top 20 de les ràdios Americanes. Entre els artistes que l'han tocat hi ha Woodie Gurthrie o Bob Dylan, si bé la versió de Cash és la més coneguda.

1 comentari:

nuriet ha dit...

Ei!
Has d'anar a "Afegir i organitzar els elements de la pàgina" de la configuració i afegeixes un perifèric que és "llista de blocs" (ara està el primer).
Vinga, ens llegim ;)