dimarts, 12 de febrer del 2008

Que gran que ets Mauro!





L'arribada ara fa uns mesos del diari Público als kioskos ha aportat algunes cosestes, però no moltes. El diari va nèixer amb la voluntat de situar-se "a l'esquerra de El País" ( cosa no molt díficil, sincerament) i sembla no acaba d'arrancar. De moment se'n pot citar en positiu la columneta diaria de Javier Ortiz, les col·laboracions esporàdiques del megacrack Pascual Serrano ( la darrea brutal!) i , per sobre de tot, la tira còmica diaria de Mauro Entrialgo.






El basc Mauro Entrialgo és sens dubte el millor humorista gràfic de l'Estat. El seu éstil de dibuix és molt senzill però el seu enginy és inigualable. A diferència d'altres dibuixants, Mauro no practica l'humor fàcil sobre el món de la política (que ja fa prou pena per si mateix) ni tampoc intenta ser transcendent i profund com el gran "el Roto" i els milers d'imitadors d'aquest. Mauro és fresc i tracta de coses quotidianes, d'aquells petits detalls en els que passen a diari però en els que no sempre ens deturem a pensar en ells un moment. També desenvolupa l'humor "gamberro" amb el seu personatge Herminio Bolaextra, un periodista d'un diari groc amb tres genitals que difruta putejant al personal i que apareix periodicament a la revista TMEO.


Els seus dibuixos apareixen o han aparegut als citats Público i TMEO, així com a El País, Gara o El Jueves.




PS: Aquest darrer acudit, aparegut dissabte a Público, em va tocar especialment, ja que aquell dia vaig ser excessivament... "sincer" :-(